Бањалука: Појефтињује карта у градском превозу

Д. С.
Бањалука: Појефтињује карта у градском превозу

Бањалука - Цијене карата у бањалучком градском и приградском превозу биће смањене, јер су за­ то стечени услови, рекао је градоначелник Слободан Гаврановић.

- Урадили смо све потребне анализе. Ове седмице ћемо имати Савјет потрошача након чега ћемо донијети коначну одлуку на који ниво ћемо снизити цијену карата у градском и приградском превозу - истакао је Гаврановић.

Разлог смањења цијене карата је знатно појефтињење горива.

Удружења возача градског и приградског превоза и грађани подржали су ову одлуку града.

- Тренутно, реална цијена карте би требало да буде нижа и до 20 одсто, односно умјесто 1,60 требало би да буде 1,30 КМ. Разлог је то што је гориво за пола године појефтинило око 40 одсто - рекао је предсједник удружења Драшко Талијан, додајући да су цијене горива и даље у паду.

Путници истичу да је смањење цијена карата логичан слијед догађаја ако се узме у обзир да су цијене горива баш пале.

- Било би лијепо да дође до смањења цијена карата у аутобусима, али скептичан сам у вези с тим. О томе се причало и раније али, нажалост, то се није десило. Цијене су падале, али нико није ни помислио да обори цијене карата - кажу путници.

С друге стране, аутопревозници баш нису одушевљени овом идејом. Литар дизела јуче је на бензинским пумпама коштао просјечно 1,60 КМ, колико и дневна цијена карте у аутобусима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана