Бањалука: Подршка покретању стартапа у области ИТ

Srna, foto: ilustracija
Бањалука: Подршка покретању стартапа у области ИТ

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је почео први круг обука у оквиру пројекта "Подршка за покретање стартапа из области ИТ", односно покретања нових фирми за лица млађа од 35 година у области дигитализације, креативних индустрија и дигиталног маркетинга, који финансира ЕУ.

"Пројекат ће, у складу са методологијом Међународне организације рада жЗапочни и унаприједи свој посаож, ојачати капацитете 100 особа млађих од 35 година кроз менторство процеса оснивања предузећа, а за 20 одабраних менторство за развој производа, обуку из области неуро-лингвистичког програмирања и финансијску подршку од укупно 110.000 евра", саопштено је данас из Градске развојне агенције.

Обуке се, у складу са епидемиолошком ситуацијом, одржавају на даљину.

Пројекат реализује Градска развојна агенција Бањалука у партнерству са Градском управом, Иновационим центром Бањалука, Заводом за запошљавање Републике Српске - Филијала Бањалука, Електротехничким факултетом, фирмама "Блок пројект", "Ад лаб", "Медиа лаб", "Телегруп" и удружењима "Бит алијанса" и Клуб пословних жена Републике Српске.

Ово локално партнерство је једно од пет партнерстава за запошљавање креираних у оквиру пројекта "ЕУ4Бизнис - за конкурентну и иновативну домаћу економију", који финансира ЕУ, а реализују Њемачка организација за међународну сарадњу, УНДП и Међународна организација рада.

Град Бањалука, Градска развојна агенција, Иновациони центар Бањалука и пројекат "ЕУ4Бизнис" позивају младе, од 18 до 35 година, да се пријаве за учешће у пројекту јачања предузетничких компетенција и покретања стартапа из области информационих технологија и дигиталних и креативних индустрија које имају примјену у ИТ. /крај/бв/вј

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана