Бањалука: Почела реконструкција старог моста у Трапистима

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - У бањалучком насељу Траписти почела је реконструкција старог моста за шта ће из градског буџета бити издвојено пола милиона КМ, саопштено је из Градске управе.

"Ми издвајамо пола милиона КМ за потпуну рехабилитацију овог моста, да добије ново рухо, ново освјетљење. Морамо да вратимо значај Трапистима. Преговарамо и са `Бањалучком пиваром` о њеној модернизацији", рекао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић који је посјетио локацију радова.

Он је навео да Бањалука није препознатљив без Траписта, посебно не без овог моста који је саграђен прије 118 година.

Станивуковић је додао да ће Град бити истрајан према предузећу "Електрокрајина" да се од хидроцентрале направи музеј. "Са овим мостом, шеталиштима, парковима, свиме оним што ћемо радити овдје, Траписти ће кроз неколико година бити најпосјећеније мјесто", поручио је градоначелник.

Александар Шутоња, директор компаније "БЛ - бест инжењеринг", која је носилац конзорцијума извођача радова, поручио је да се тренутно ради на ограђивању градилишта и измјештању постојећих инсталација.

"Након тога, прелазимо на демонтажу постојеће пјешачке стазе и монтажу скеле за припрему антикорозивне заштите. Рок за завршетак радова је 90 дана, али да би радови били завршени у предвиђеном року, временски услови нас морају послужити", рекао Шутоња.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана