Почела продаја мјесечних карата у Бањалуци

Г.С.
Почела продаја мјесечних карата у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Бањалучки аутопревозници, у складу са уговором, почели су продају мјесечних карата јавног превоза за предстојећи мјесец, потврдио је Дејан Мијић, директор Аутопревоза.

Иако није дошло до састанка са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем, на којем је требало бити разговарано о подршци јавном превозу, Мијић каже да су аутопревозници одлучили да због интереса грађана почну продају мјесечних карата.

Грађани Бањалуке не би требало да буду забринути, јер градске и приградске линије јавног превоза неће стати, поручују превозници. Иако су у огромним губицима, кажу да је продаја мјесечних карата почела на вријеме.

- Почели смо продају мјесечних карата у складу са уговором, који прецизира продају 25. у мјесецу. Надамо се да ће Град наћи времена да нас позове на састанак - каже Мијић.

Мијић истиче да су превозници имали договор са градоначелником који није испоштован, а то је да најкасније до 30. јуна Град изврши студију којом би се прецизно утврдило да ли су неки поласци, као и број полазака оправдани, те да ли их је потребно финансирати. До састанка је дошло тек 6. августа, али са градоначелниковим сарадницима, и без конкретног договора.

- Град није извршио воју обавезу и прекршен је уговор који су потписали сви превозници. Ми смо били стрпљиви, чекали да се све договоримо до почетка школске године. Нисмо правили уцјене, него је састанак заказао савјетник Бојан Кресојевић на прошлом састанку. Нажалост, овај сада није одржан, а разлог не знамо - каже Мијић.

Градоначелник истиче да су већ у првом дијелу године пружили помоћ превозницима градских и приградских линија.

- Нараво да је то јавни превоз од јавног интереса, али Град се суочава са јавном расвјетом, инфраструктуром, има преко 300 отворених питања и не може се сјести у један понедјељак или четвртак кад је неко то замислио - каже Станивуковић.

Подсјећања ради, представници превозника у градском и приградском саобраћају и града Бањалука, на претходном састанку, који је одржан 6. августа, разговарали су о наставку функционисања јавног превоза у овом граду, а због финансијских проблема у којима се налазе превозници.

Тада је договорено да се у наредном периоду изврши детаљна анализа стања, како би се утврдио стварни утицај пандемије на пословање превозника, а потом пронашло и најоптималније рјешење. Превозници тврде да су документацију доставили на вријеме и да на састанак још чекају, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана