Бањалука: Одржан протест у дворишту породице Вукадиновић

Јелена Танацковић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Бројни пријатељи, рођаци и комшије породице Вукадиновић, окупили су се данас на мирном протесту у њиховом дворишту, које се мјесецима налази под лупом комуналне полиције, како би указали да је недопустиво да било ко, па и представници Градске управе, наређују шта ће ова породица да ради са својом имовином.

На протесту који је почео у десет часова у дворишту на Булевару Степе Степановића, у близини Ребровачке цркве, окупили су се бројни пријатељи и комшије, али и бајкери из Градишке, Прњавора, Бањалуке, Српца и Лукавца.

Окупљени су поручили да је ова породица оправдано незадовољна рјешењем комуналне полиције, у којем им је наложено да уклоне возила и ствари са свог имања. Иако је, према том рјешењу, за данас било заказано извршење, односно уклањање тзв. "зида смрти", возила и ствари из дворишта породице Вукадиновић, комунални полицајци нису се појавили.

Имање је власништво Силване Вукадиновић, а њен зет Дражен Грбић казао је за "Глас Српске" да је ово напад на породицу.

- Данас су се окупили мотористи, који су дошли да нас подрже, јер немамо мира у нашем дворишту. Ово је напад на нас као људе, јер ми живимо од ових возила и ствари, које они желе да уклоне - рекао је Грбић.

Грбић истиче да приколице, које се налазе у дворишту, нису никакав луксуз него нешто од чега се живи.

 - Уредно плаћамо порез, не дугујемо ни марку. Не знамо зашто градоначелник Драшко Станивуковић има "пик" на нас, јер не радимо ништа нелегално - казао је Грбић.

Грбић додаје да ће скупити још више људи, уколико се настави овакво понашање од стране градоначелника и Градске управе.

- Савјетовали смо се са адвокатима, који се нам потврдили да ово, што је урађено, није се смјело урадити на овакав начин. Градоначелнику поручујем ако се настави овакво понашање на овакав начин, направићемо много већи скуп у центру града, гдје ће доћи пар хиљада моториста - поручио је Грбић.

Славенко Микић из Мото-клуба "МС бајкерс" Прњавор рекао је да ова породица може да рачуна на још већу подршку.

- Познајемо сви породицу и одрасли смо сви уз "зид смрти". Нису познати само у Бањалуци и БиХ, него и на Балкану. Дошли смо да их подржимо, јер је ово неправедно - рекао је Микић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана