Бањалука: Од наредне седмице уређење критичних тачака за поплаве

Srna
Бањалука: Од наредне седмице уређење критичних тачака за поплаве

БАЊАЛУКА - Бањалучка Цивилна заштита почеће наредне седмице превентивну акцију уређења бујичних потока на 12 локација на ширем градском и приградском подручју, у настојању да, у случају облинијих падавина, спријечи њихово изливање.

"На основу извјештаја комисије, која је обишла све критичне тачке, сачињени су планови за уређење ових водотокова и акумулација са мјерама, носиоцима посла и роковима за извршења", саопштено је из градског Одсјека за послове цивлине заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице.

Шеф овог одсјека Младен Ћућун истакао је да су евидентирани сви критични водотокови у граду, потоци бујичари, канали и пропусти за одводњу оборинских вода, као и акумулације на водозаштитним објектима, који морају бити очишћени до краја маја.

Критични водотокови евидентирани су у насељима Врбања, Дебељаци, Пријечани, Сарачица, Обилићево један и два, Чесма, Карановац, Бронзани Мајдан, Борковићи, Рекавице и Кочићев вијенац.

Према налогу градоначелника Бањалуке Игора Радојичића, ови водотокови морају бити очишћени до маја, с тим да ће акција бити поново спроведена у септембру и октобру - прије већих падавина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана