Бањалука: Обновљени друштвени домови у насељима Залужани и Пискавица

Срна
Бањалука: Обновљени друштвени домови у насељима Залужани и Пискавица

БАЊАЛУКА - Друштвени домови у бањалучким насељима Залужани и Пискавица добили су нови изглед у оквиру пројекта оживљавања друштвених садржаја у приградским насељима и селима, саопштено је данас из Градске управе.

У Одјељењу за комуналне послове су потврдили да је ових дана успјешно окончана обнова оба објекта, чиме су удружења, међу њима и локална културно-умјетничка друштва, добила далеко боље услове за рад.

"Оба објекта су и енергетски утопљена", наводе у Одјељењу за комуналне послове.

На објекту у Залужанима замијењена је комплетна столарија, те су у потпуности уређене бина за наступе и сала за састанке, док је на дому у Пискавици обновљен кров, замијењен цријеп и спољашња столарија.

Истовремено, приводи се крају поступак јавне набавке за избор извођача радова за изградњу новог објекта дома у Горњој Пискавици, а процијењена вриједност радова, који би требало ускоро да почну је око 200.000 КМ.

У оквиру обнове и изградње друштвених домова, која је почела 2017. године - до сада је обновљено или изграђено више друштвених домова у приградским насељима и селима.

Изграђени су нови друштвени домови у насељима Љубачево и Крмине, те Крчмарице /преостала друга фаза/, а обновљени су друштвени објекти у Мишином хану, Верићима и Дебељацима.

Када је ријеч о градњи других објеката друштвеног садржаја – у пуном јеку су радови у насељу Петрићевац гдје се гради вишенамјенски објекат - амбуланта, вртић и мјесна заједница и у насељу Лауш, гдје ће бити смјештене мјесна заједница и полицијска станица.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана