Бањалука: Новогодишња ноћ без полазака међуградских линија

Јасмина Перишић
Бањалука: Новогодишња ноћ без полазака међуградских линија

Бањалука - Сви поласци са бањалучке аутобуске станице у вечерњим часовима 31. децембра и 6. јануара биће отказани, а редуковане ће бити и јутарње аутобуске линије 1. и 7. јануара.

Рекла је ово руководилац Аутобуске станице Бањалука Наташа Лаушевић.

- Отказане ће бити све међуградске аутобуске линије 31. децембра послије 18 часова, као и оне за Бадње вече, шестог јануара. У раним јутарњим часовима првог и седмог јануара неће бити редовних јутарњих линија, па ће прве аутобуске линије овим данима кренути тек иза девет часова - рекла је Лаушевићева.

Додала је да је повећан број путника на међународним линијама.

- У периоду новогодишњих и божићних празника знатно нам се повећа број путника који путују за Аустрију, Њемачку, Шведску и Швајцарску - каже Лаушевићева.

На Жељезничкој станици су рекли да нема никаквих измјена за вријеме празника, па ће тако возови саобраћати по уобичајеном реду вожње.

- Ми смо 14. децембра правили мање измјене у реду вожње које су се односиле на мања помјерања од по пет минута. Возови ће редовно возити у вријеме свих празника, као и увијек. За сада немамо повећан број путника, јер имамо само један брзи воз за Загреб и један за Сарајево - рекли су на Жељезничкој станици.

Ни аутопревозници ове године нису уводили ванредне аутобуске линије за празнике, али су потврдили да ће већина њих аутобусе изнајмљивати туристичким агенцијама. За вријеме дочека Нове године полицијске и ватрогасне службе биће у пуној приправности. Екипа ватрогасаца дежураће на Тргу Крајине због извођења ватромета. Полиција ће појачати патроле у празничном периоду у свим дијеловима града, како би допринијела већој безбједности грађана. Радници Службе хитне помоћи радно ће провести предстојеће празнике, па ће грађанима заједно са апотеком "1. мај" бити доступни 24 часа.

Дом здравља

За вријеме новогодишњих  и божићних празника као и за Дан Републике, 9. јануара, Дом здравља имаће измијењен начин рада.

- Служба породичне медицине у Поликлиници и Платоновој улици радиће од седам до 20 часова, стоматологија 24 часа у Служби хитне помоћи, Педијатријска амбуланта у Поликлиници од седам до 14 часова, Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику 24 часа у Поликлиници и Служби хитне помоћи и Служба хитне помоћи радиће 24 часа - саопштено је из Дома здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана