Бањалука: Нема поскупљења одвоза смећа

Сања Амиџић
Бањалука: Нема поскупљења одвоза смећа

Бањалука - Одјељење за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја неће дати зелено свјетло поскупљењу услуга одвоза смећа у идућој години.

Потврдио је то начелник тог одјељења Зоран Новаковић и додао да је припрема извјештаја у току.

- У овом тренутку повећање цијена одвоза смећа није реално из неколико разлога - рекао је Новаковић. Како је објаснио, један од њих је тај што је цијена горива пала, што ће у знатној мјери допринијети смањењу трошкова одвоза смећа.

- Рационализацијом и бољом организацијом могуће је одржати се на постојећој цијени услуга - казао је Новаковић и истакао да би повећање цијене изазвало контраефекат.

- Суштина није у повећању цијене коју грађани не могу да плате, тако да можемо изгубити и оне платише који сада плаћају те комуналне услуге - рекао је Новаковић.

Поред предузећа "Чистоћа", које је од градских власти тражило повећање цијена својих услуга за 40 одсто у наредној години, захтјев за повећање цијена услуга недавно је стигао и из предузећа "Водовод".

Начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић рекао је да је у току обрада пристиглог захтјева који је "Водовод" упутио за реструктурисање цијене воде за идућу годину.

- Захтјев ће бити брзо обрађен, гдје ћемо видјети његову оправданост и наш став упутити Комисији за корпоративно управљање, која ће кроз своје надлежности сагледати предложени став и упутити га градоначелнику - објаснио је Комљеновић. Он је додао да ће приједлог такође ићи и на Скупштину града која ће дати свој став.

- До повећања цијене воде не очекујем да ће доћи бар у значајнијој мјери, прије би могло бити реструктурисања постојеће цијене воде - казао је Комљеновић.

Тренутна цијена одвожења комуналног отпада за домаћинства је 0,115 КМ по квадратном метру, док цијена воде и канализације са ПДВ-ом износи 1,08 КМ по кубном метру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана