Бањалука: Највише пријава за оштећења на дјечијим игралиштима путем апликације ''Грађанска патрола''

Срна
Foto: banjaluka.rs.ba

БАЊАЛУКА- Грађани Бањалуке су посредством апликације "Грађанска патрола" у протекле двије седмице у највећој мјери пријављивали кварове на јавној расвјети и оштећења на дјечијим игралиштима.

Из градског Одјељења за комуналне послове нагласили су да је пријављено доста кварова, али и да је већина у међувремену ријешена или су издати налози да кварови буду отклоњени.

Из ресорног одјељења наводе да су на неколико локација у центру града већ замијењене свјетиљке, а кварови су пријављени и у улицама Десанке Максимовић, Гаврила Принципа, Стевана Булајића, Степе Степановића, Лазаричкој, Вождовачкој, Новака Пивашевића и Битољској.

Велики проблем представља и неодговорно понашање појединаца који уништавају опрему на дјечијим игралиштима, истичу у Одјељењу.

Највише оштећења грађани су пријавили на игралишту у Улици Марка Краљевића у насељу Обилићево, гдје су на игралишту поломљене све клацкалице и љуљашке, а гуме за љуљање откинуте.

На игралишту у Улици Мајке Кнежопољке оштећен је тобоган, а на игралишту у Улици Стевана Булајића, украден је дио справа, наводе из надлежног одјељења.

Град Бањалука и овом приликом апелују да грађани чувају комуналну опрему која је заједничко добро и додају да се сви кварови и неправилности могу пријавити путем апликације "Грађанска патрола" или директно Одјељењу за комуналне послове.

Информатичка апликација "Грађанска патрола", путем које грађани могу да пријаве комуналне проблеме, у функцији је од 26. априла 2018. године и доступна је потпуно бесплатно у оквиру платформи "гугл плеј" и "еп стор", а све пријаве су анонимне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана