Бањалука: Највише пријава за непрописно одлагање отпада

Srna, foto: arhiva
Бањалука: Највише пријава за непрописно одлагање отпада

БАЊАЛУКА - Грађани Бањалуке су посредством апликације "Грађанска патрола", којом могу да пријаве комуналне проблеме, у протекле двије седмице највише пријављивали непрописно одлагање отпада и запуштене и неуређене површине обрасле травом и шибљем, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Пријављена је непокошена трава на тврђави Кастел и градском излетишту Трешњик, те запуштене парцеле у улицама Косте Јарића, Јована Бијелића и Радована Вулина.

У градском Одјељењу за комуналне послове наводе да су издати налози за кошење траве, а да ће парцеле бити уређене уколико су у власништву града.

"Уколико су парцеле у приватном власништву, посредством надлежних контролних органа власницима ће бити наложено да их уреде", додају из ресорног одјељења.

Пријављена су и оштећења на дјечијим игралиштима која ће бити санирана у најкраћем року.

Непрописно одлагање отпада грађани су пријавили у улицама Степе Степановића, Лоркиној, Бранка Поповића и Вождовачкој, док је у Јеврејској улици пријављено оштећење клупа.

Одјељење за комуналне послове издало је налог да ови недостаци буду отклоњени.

Информатичка апликација "Грађанска патрола" у функцији је од 26. априла 2018. године, доступна је потпуно бесплатно у оквиру платформи "Гугл плеј" и "Еп стор", а све пријаве су анонимне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана