Бањалука: На Лаушу потребно велико игралиште

Nezavisne.com
Бањалука: На Лаушу потребно велико игралиште

Бањалука - Лауш као један од највећих и најгушће насељених дијелова града, који броји око 30.000 становника, има само једно мање дјечје игралиште, па је и даље приоритет да добију велико мјесто за игру малишана.

Најмлађи немају адекватан простор за игру, док средњошколци чезну за теретаном на отвореном.

"Постоји једно игралиште, али је више намијењено за старију дјецу, а и садржај није задовољавајући. Ово је насеље са великим бројем дјеце и ови малишани заслужују једно велико право игралиште", казала је Драгана Т., мајка двије дјевојчице.

Из Савјета мјесне заједнице Лауш говоре како постојеће мање игралиште у близини Омладинског стадиона не испуњава потребе јер је малено и оскудно, те како је изградња новог дјечјег игралишта на самом врху њихових приоритета.

"Имамо урађен пројекат за игралиште које би требало да буде направљено између улица Милоша Матића и Владимира Роловића, ријешени су имовински односи и потребна су само средства како би се кренуло с том реализацијом", казао је Небојша Матић, предсједник Савјета МЗ Лауш.

Навео је да су с овом проблематиком упознати и надлежни. Дјечје игралиште на тој локацији ријешило би проблем двије мјесне заједнице Лауша и доње зоне Побрђа.

Према пројекту предвиђен је простор за мањи кошаркашки терен, богат садржај за најмлађе са љуљашкама, клацкалицама и кућицама, теретана на отвореном, док је одређени дио простора предвиђен чак и за боћање.

"За такво игралиште потребно нам је између 60.000 и 70.000 КМ", говори Матић и наводи да ако град не може да им помогне, онда би се у помоћ могле укључити републичке власти.

Из Градске управе саопштили су како је буџетом за 2016. годину предвиђено 50.000 КМ за изградњу комуналних објеката - дјечјих игралишта.

Одлука о томе на којим ће се локацијама током ове године градити нова игралишта још није донесена, а зависи од степена завршености потребе урбанистичко-техничке документације и вриједности инвестиције игралишта.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана