Бањалука: Мјесечне карте за један правац

Данијела Стоканић
Бањалука: Мјесечне карте за један правац

Бањалука - Корисници јавног градског превоза који посједују мјесечне карте превозника "Бочац турс" више не могу с њима да се возе у аутобусима "Алдемо турса" и "Жак турса" и обрнуто у свим правцима као што је то раније био случај. Убудуће ће моћи да их користе само у аутобусима ових кооперантских фирми на истовјетним линијама.

Разлог за то је што су се остали превозници, код којих је ово правило ступило на снагу прије више од годину, жалили да им се на овај начин наноси штета.

- На овај корак смо се одлучили почетком марта, а све како не бисмо имали проблема са осталим превозничким предузећима. Путници и даље могу да путују са нашом мјесечном картом са кооперантима у оквиру исте групе линија. Рецимо, путници из Врбање који имају мјесечну карту "Бочац турса" могу се возити и на "Жак турсовој" линији "8" и линији "13 Б" превозника "Алдемо турса", али је не могу користити за друге релације - рекла је замјеник директора "Бочац турса" Слободанка Марчета.

Како су објаснили у предузећу "Бочац турс" они нису обавезни да, по уговору коју су склопили са Градском управом, признају мјесечне карте коопераната предузећа "Алдемо турс" и "Жак турс" из других коридора.

Поручила је путницима да се у осталим случајевима морају опредијелити са којим превозником желе да путују или да купе јединствену мјесечну карту.

Бањалучанка Марија Станић, која линијом "3 Б" свакодневно путује, тврди да је мјесечном картом купљеном у "Бочац турсу" могла да користи све аутобусе на другим линијама.

- Требало је прије неки дан да одем у Карановац, али ми нису прихватили мјесечну карту па сам морала да платим једнократну. Не знам зашто су нам закомпликовали садашњу ситуацију, у којој морам да размишљам у који аутобус могу да уђем са својом мјесечном картом, а у који не - рекла је Станићева.

Додала је да је само прије неколико дана исту мјесечну карту могла користити код поменута три превозника.

У предузећу "Алдемо турс" јуче се нико није јављао на позиве "Гласа Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана