Бањалука: Кров добиле 142 породице

Сања Амиџић
Бањалука: Кров добиле 142 породице

Бањалука - Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић и градоначелник Слободан Гаврановић у петак су у насељу Ада уручили кључеве станова за 142 породице погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Ђокић је рекао да вриједност радова на овом објекту износи 4,9 милиона марака те да је пројекат реализован у сарадњи са градом који је обезбиједио локацију, пројекат, прикључак на инфраструктуру, уређење простора око објекта и технички пријем, за шта је издвојено око 900.000 марака.

- Ово је најскромнији начин којим РС покушава да покаже свој однос поштовања и вјечне захвалности породицама чији су се најмилији жртвовали или дали дијелове свог тијела за слободу и настанак РС - казао је Ђокић. Он је додао да је у овом насељу у току изградња још 142 стана, чиме више неће бити стамбено незбринутих на листи по Посебном програму потпуног стамбеног збрињавања.

- Преостаје још додјела неповратних новчаних средстава за 51 корисника и тиме се поменути програм, који је започет 2008. године, завршава на подручју града, али и широм РС - казао је Ђокић.

Гаврановић је рекао да је станове добило 106 породица погинулих бораца и 36 породица ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

- На подручју града више од 500 станова стављено је на располагање за стамбено збрињавање борачке популације - казао је Гаврановић. Он је додао да је град до сада за стамбено збрињавање ових категорија издвојио више од 50 милиона КМ.

Супруга погинулог борца Горанка Влајнић рекла је да на рјешавање стамбеног питања чека 20 година.

- Живим са двије кћерке као подстанар дуги низ година тако да ћу у нови стан настојати да уселим што прије - рекла је Влајнићева.

Отац погинулог борца Милош Марић захвалан је властима што су му додијелили стан.

- Материјалне ствари не могу да замијене жртву која је дата, али рат је такав - рекао је Марић.

Борачка организација

Предсједник Борачке организације града Горан Рогић честитао је корисницима станова и пожелио да и преостале борачке породице, њих око 160, ријеше стамбено питање.

- У животу сваког човјека рјешавање стамбеног питања је велика ствар, тако да је и додјела ових станова велика за људе који су га добили - казао је Рогић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана