Бањалука: Ковид амбуланта од септембра на локацији у Доцу

Srna
Бањалука: Ковид амбуланта од септембра на локацији у Доцу

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да ће ковид амбуланта бити организована на локацији Центра за ментално здравље у Доцу и да би требала бити у функцији од септембра, а град ће за њено опремање издвојити 150.000 КМ. Радојичић је, након састанка са директором бањалучког Дома здравља Невеном Тодоровић, рекао да би у септембру могао бити повећан број контаката и заражених.

"Морамо се припремити. На тој локацији /Долац/ лијечиће се грађани који су позитивни на вирус корона", навео је Радојичић и додао да ће за опремање бити извојено 150.000 КМ.

Он је истакао да у том периоду почиње и школа, те да је могуће и да се и у школама појаве случајеви заразе, те да је и за њих неопходно да се обезбиједе одређени услови.

"Потребно је и да се организује другачији пријем пацијената на Поликлиници јер је ситуација таква да ће ово да потраје", навео је Радојичић.

Тодоровићева је рекла да се са доласком јесени очекује већи број пацијената са респираторним инфекцијама, те да у складу са тим треба прилагодити и рад Дома здравља.

"У Доцу ће здравствене услуге добијати сви грађани који су заражени вирусом корона и којима је потребна помоћ љекара", истакла је Тодоровићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана