Бањалука: Кључеви града код ученика из ОШ "Иван Горан Ковачић" (ФОТО)

Г. С.
Кључеви града уручени ђацима ОШ ''Иван Горан Ковачић''
Foto: Град Бањалука | Кључеви града уручени ђацима ОШ ''Иван Горан Ковачић''

Поводом почетка "Недјеље дјетета", градоначелник Бањалуке Игор Радојичић данас је уручио "кључеве града" Сташи Миљић, ученици трећег разреда Основне школе "Иван Горан Ковачић", која ће у наредних седам дана симболично управљати градом, преноси РТРС.

У седмици дјечијих права, како је истакао Радојичић - треба да се подсјетимо свега оног што прописују и домаћи и међународни прописи, а у вези је са правима дјеце.

''Данашњи догађај је лијеп обичај када један од наших малишана преузме кључеве града на седам дана и симболично управља Бањалуком'', казао је Радојичић.

Сташа Миљић из школе "Иван Горан Ковачић", као мала градоначелница, казала је да дјеца имају право на живот, лијепо дјетињство и образовање.

Њени другари из разреда усагласили су се да дјеца имају и одређене обавезе, како су пренијели Радојичићу – "да редовно иду у школу, слушају родитеље и наставнике, и да се лијепо понашају."

Током "Недјеље дјетета", која траје до 9. октобра, у Бањалуци ће бити организовано неколико догађаја у организацији Центра за предшколско васпитање и образовање, Центра за социјални рад и Удружења "Сва дјеца свијета", а који ће бити прилагођени тренутној епидемиолошкој ситуацији.

Обиљежавање "Недјеље дјетета" проводи се у већини европских земаља са циљем да се промовишу основни циљеви Конвенције УН о правима дјетета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана