Бањалука: Канализацију добија 400 кућа у Врбањи

Сања Амиџић
Бањалука: Канализацију добија 400 кућа у Врбањи

Бањалука - Више од 400 домаћинстава у улици Раде Радића у насељу Врбања ускоро би требало да добије канализацију, јер је изградња примарног канализационог вода у овом дијелу града у завршној фази.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Врбања Богдан Марјановић је рекао да канализационе цијеви треба да буду постављене још у дужини од неколико стотина метара.

- Радови се одвијају по плану, али споро, јер су дубоки ископи. Уколико вријеме послужи, очекујемо да посао буде завршен до краја године - казао је Марјановић.

Он је додао да је изградња овог канализационог вода, чија је укупна дужина 3.000 метара, почела прије неколико година.

- Први дио канализације радио се до моста у Врбањи и он је завршен прије пар година. Дио од моста до основне школе рађен је лани, а радови на завршном дијелу изградње канализације су у току - објаснио је Марјановић.

Додао је да ће завршетком поменуте канализационе мреже бити стечени услови за изградњу секундарне канализације у споредним улицама.

- У приоритетима Мјесне заједнице за идућу годину је изградња секундарне канализационе мреже у пет улица, док у три улице имамо захтјеве од грађана да се уради канализација уз њихово учешће - казао је Марјановић.

Мјештани овог насеља кажу да годинама чекају на изградњу главног канализационог вода кроз насеље.

- Изградњом ове канализације коначно ће престати наши проблеми са септичким јамама, које су се брзо пуниле и излијевале након сваке јаче кише - рекао је мјештанин Врбање Драго Поповић.

Он је додао да су бројни мјештани заинтересовани да се прикључе на канализациону мрежу уз њихово учешће.

Према другом ребалансу буџета града за ову годину за изградњу канализације у улици Раде Радића у насељу Врбања град се кредитно задужио кроз пројекат "Градски систем водоснабдијевања и одвођења отпадних вода", KFW пројекат, чија је вриједност 1,3 милиона марака.

KFW пројекат

Кредитна средства кроз пројекат "Градски систем водоснабдијевања и одвођења отпадних вода", обезбијеђена су и за изградњу водоводне мреже у насељима Карановац, те у насељу Туњице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана