Бањалука: Једносмјерне улице у Новој вароши

Сања Амиџић
Бањалука: Једносмјерне улице у Новој вароши

Бањалука - У улицама Тина Ујевића и Стевана Мокрањца у насељу Нова варош данас је ступио на снагу једносмјерни режим саобраћаја, чиме је започета реализација прве фазе новог начина одвијања саобраћаја у једном од централних градских насеља.

Из Градске управе кажу да ће ускоро почети и реализација друге фазе која подразумијева регулисање саобраћаја на дијелу између улице Драгише Васића и Првог крајишког корпуса.

- Одјељење за комуналне и послове саобраћаја урадило је анализу услова и начина одвијања саобраћаја у овом насељу на основу чега је и направљен приједлог новог режима саобраћаја у том дијелу града. Циљ измјена је већа безбједност - рекли су у Градској управи.

Слично мисли је предсједник Удружења за унапређење и безбједност саобраћаја РС Миленко Јаћимовић истичући да ће успостављањем једносмјерног саобраћаја у поменутим улицама бити знатно повећана безбједност пјешака, али и убрзан проток саобраћаја.

- Ширина ових улица је 2,3 метра тако да оне не испуњавају ни минималне услове за двосмјерни ток саобраћаја, због чега су измјене биле неопходне - казао је Јаћимовић.

Додао је да су на овој дионици биле честе гужве јер се возила нису могла мимоилазити.

Возач Драган Савановић, кога смо затекли у Новој вароши, рекао је да му је познато да ће у овом насељу доћи до промјене смјера у појединим улицама.

- У посљедњих неколико година у овом дијелу града огромне су гужве, тако да се надам да ће нови режим саобраћаја донијети побољшање у саобраћају - рекао је Савановић.

Паркинг мјеста

Према регулационом плану у насељу Нова варош планирана је изградња бочних паркинга у улицама Стевана Мокрањца, Тина Ујевића и Равногорској те на старој локацији бараке МЗ Нова варош. Изградњом ових паркинга било би обезбијеђено више од 280 мјеста за аутомобиле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана