Бањалука: Јавна кухиња дневно припреми 440 оброка

Srna
Бањалука: Јавна кухиња дневно припреми 440 оброка

БАЊАЛУКА - Јавна кухиња бањалучког Црвеног крста дневно припреми 440 дневних оброка и град Бањалука мјесечно помаже њен рад са 31.200 КМ, што није довољно, рекла је Срни секретар ове организације Жељкица Илић.

- Посљедњих пет до шест година тај износ је исти, што није довољно, јер свједоци смо да намирнице поскупљују свакодневно, тако да се уз помоћ донација и хуманитарног броја успијемо уклопити, али видјећемо како ће ићи даље - рекла је Илићева.

Она је истакла да за ову годину још није потписан уговор са градом Бањалука којим се дефинише припремање 440 дневних оброка, те да се очекује да то буде обављено крајем фебруара.

- Људи имају сваки дан кувани оброк и веома су задовољни. Све наше кориснике одредио је Центар за социјални рад - рекла је Илићева.

Илићева је истакла да сваке године Црвени крст покреће хуманитарни број за прикупљање средстава за рад јавне кухиње, те да грађани позивом на 1416, који је активан у фебруару могу донирати једну КМ.

Она је навела да је Програмом рада Црвеног крста за ову годину предвиђена и акција добровољног давања крви која креће крајем фебруара и њоме су обухваћени сви ученици завршних разреда бањалучких средњих школа.

- Крећу и обуке ученика у свим школама из прве помоћи након чега слиједе такмичења, кампови, Недјеља Црвеног крста, разни квизови, Недјеља бробе против туберкулозе - рекла је Илићева и додала да је бањалучки Црвени крст активан током цијеле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана