Бањалука: Издигнута улица кочи саобраћај у улицама Ранка Милићевића и Милана Радмана

Сања Амиџић
Бањалука: Издигнута улица кочи саобраћај у улицама Ранка Милићевића и Милана Радмана

Бањалука - Због различитог нивоа саобраћајница на раскрсници улица Ранка Милићевића и Милана Радмана у насељу Нова варош возачи већ дуже вријеме имају огроман проблем.

Како кажу, улица Ранка Милићевића је око 20 центиметара виша од улице Милана Радмана и приликом скретања возило мора да се пење на саобраћајницу, што знатно успорава проток саобраћаја и оштећује возила.

- Овим путем прођем неколико пута дневно и грозно је, како због гужви које су честе, тако због лошег стања саобраћајнице - рекао је возач Славиша Лекић.

Он је додао да се због лоших путева често дешавају кварови на возилима.

Предсједник Удружења за унапређење и безбједност саобраћаја РС Миленко Јаћимовић рекао је да су се због проблема у вези са различитим нивоом улица на поменутој локацији жалили бројни возачи, пјешаци и привредни субјекти.

- Према смјерницама за грађење путева оваква ситуација на саобраћајницама није дозвољена, јер када је у питању четворокрака раскрсница, сви кракови морају да буду у истом нивоу - објаснио је Јаћимовић.

Он је додао да проблем имају и пјешаци на лијевом тротоару у улици Милана Радмана јер при преласку преко саобраћајнице морају чекати да прво прођу возила.

- На овој дионици потребно је урадити мале корекције саобраћајница, за шта не требају велика новчана средства - казао је Јаћимовић и додао да би усклађивањем нивоа поменутих улица био знатно побољшан проток возила.

Начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић рекао је да су надлежни из овог одјељења изашли на терен и утврдили да постоји наведени проблем.

- У наредном периоду приступићемо изради пројектне документације за ове двије улице те довођењу ових саобраћајница у прописано стање - рекао је Новаковић.

Примједбе

Одјељење за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја недавно је предложило нови једносмјерни режим саобраћаја у насељу Нова варош.

- На овакав режим саобраћаја, који би требало да почне идуће седмице, у одјељење су до сада пристигле четири примједбе од чега су три позитивне, а једна негативна - казао је Зоран Новаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана