Бањалука: Интензивирани радови на мосту у Српским Топлицама

Срна
Бањалука: Интензивирани радови на мосту у Српским Топлицама

БАЊАЛУКА - Изградња моста у бањалучкој Мјесној заједници Српске Топлице изводи се интензивно како би у наредних седам дана били окончани послови на бетонирању темеља за нови прелаз преко Врбаса.

У току је копање и заштита темељних јама, саопштено је из бањалучке Градске управе.

"Ови послови изискују доста пажње и напора извођача радова јер су темељне јаме дубоке и до три метра испод нивоа Врбаса, те се радови изводе уз стални рад пумпи које морају избацивати вишак воде", наведено је у саопштењу.

У исто вријеме, на лијевој обали је у току бетонирање и потпорних зидова како би било омогућено проширење магистралног пута, односно изградња приступних саобраћајница за мост.

С обзиром на интензитет радова и радне машине које раде на обје стране Врбаса, апелује се да возачи обрате посебну пажњу приликом проласка овог градилишта. Градња новог моста, распона 65 и ширине 11 метара, почела је 12. фебруара.

Осим двије саобраћајне траке, од по три и по метра, биће изграђене и пјешачке стазе ширине по два метра. Значајни радови односе се на приступне саобраћајнице, проширење улазно-излазних трака на магистралном путу, те уређење обалоутврде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана