Бањалука: Градска управа нуди посао за десет службеника

Данијела Стоканић
Бањалука: Градска управа нуди посао за десет службеника

Бањалука - Градска управа расписала је конкурс за десет радних мјеста у овој институцији.

Конкурс је отворен до 13. новембра, а у радни однос на неодређено вријеме, између осталих, примају се извршилац у Одсјеку за локални економски развој и возач.

- У радни однос се примају и самостални стручни сарадници у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја на припрему инвестиција топлификације и гасификације, као и за геодетске послове - наведено је у конкурсу.

Поред тога, траже се и самостални стручни сарадници за мјесто пројект менаџера за електроенергетске објекте, те за инвестиције у области хидротехничких објеката.

- Радна мјеста су упражњена и за тржишног инспектора, инспектора за воду, као и два урбанистичко-грађевинска инспектора - наводи се у конкурсу.

Градоначелник Слободан Гаврановић рекао је да се ради о упражњеним радним мјестима која су непопуњена и на којима један број радника ради на одређено вријеме.

- Ради се о носиоцима посла у одређеним одјељењима, на врло значајним рефератима - рекао је Гаврановић и додао да су то углавном радна мјеста са којих су неки људи већ отишли.

Као примјер, Гаврановић је навео да је у Градској управи тренутно запослен само један електроинжењер, јер је други отишао да ради у "Електропривреду".

Одборник СНСД-а у Скупштини града Душан Чајић рекао је да у Градској управи треба да буде уведено још реда и дисциплине.

- Градоначелник је на добром путу да тај посао и заврши - рекао је Чајић.

Одборник СДС-а у Скупштини града Миленко Јаћимовић сматра да нису потребни нови људи који ће попуњавати поменута упражњена радна мјеста, јер их и сада, како наглашава, има превише.

Општи услови

Кандидати треба да испуњавају опште услове и то да су држављани РС, односно БиХ, да су старији од 18 година, као и да имају општу здравствену способност.

Поред тога, важно је да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци и да нису отпуштени из органа управе као резултат дисциплинске мјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана