Бањалука: Гаврановић смјењује Јаглица-Ђукић у Центру за социјални рад

Весна Поповић
Бањалука: Гаврановић смјењује Јаглица-Ђукић у Центру за социјални рад

Бањалука - Вршилац дужности директора Центра за социјални рад Дајана Јаглица-Ђукић биће смијењена са ове позиције, али још увијек не знам ко ће бити њен насљедник.

Изјавио је то јуче “Гласу Српске” градоначелник Слободан Гаврановић и образложио да овим потезом жели да поштеди  Јаглица-Ђукић, како каже, ситуације којој је била изложена у градској Скупштини приликом разматрања извјештаја о раду ове установе и у медијима.

- С обзиром на све што се дешава у Центру мислим да Дајана Јаглица-Ђукић не треба да носи сав терет на својим леђима јер је то особа која је прихватила у тешкој ситуацији да обавља послове вршиоца дужности - додао је Гаврановић.

Објаснио је да ће након састанка који ће бити ускоро одржан са предсједницима Управног и Надзорног одбора, те синдиката ове установе одлучити ко ће у наредном периоду бити први човјек Центра за социјални рад. 

- Имам званичан приједлог ДНС-а да се за в.д. именује Вера Сладојевић до избора новог директора који ћу размотрити. Без обзира на то ко буде избран на ту функцију, Сладојевићева или неко други, на тој позицији ће бити док год буде обављао свој посао како треба. Уколико у Центру и даље буде стање како не треба, неће обављати ту дужност - нагласио је Гаврановић.

Прецизирао је да посљедњи конкурс за избор директора Центра за социјални рад мора бити поништен.

- Прворангирани кандидат Вера Сладојевић није испунила све услове које прописује Закон о министарским именовањима. Она има највећи број бодова, али нема подршку већине чланова комисије и она не може бити предложена као кандидат - објаснио је Гаврановић.

Сматра да ће у поновљеној процедури бити изабран нови директор. 

Руководство ове установе бира се већ трећу годину и до сада су пропала два конкурса за именовање првог човјека Центра.

Подсјећамо да је на првом конкурсу Вера Сладојевић била оцијењена као најбољи кандидат. Предложеним кандидатом нису били задовољни у ДНС-у, који је тражио поништење конкурса. На другом конкурсу Далила Бојић-Ролд из ДНС-а оцијењена је као најбољи кандидат, али је добила негативно мишљење Комисије за избор и именовања, због чега је расписан трећи конкурс. На посљедњем конкурсу највише бодова добила је Вера Сладојевић, 123, док је другопласирана била Бојић-Ролд са 113 бодова.

Приједлози

Слободан Гаврановић је рекао да ће Босиљка Бошњак бити предложена за будућег директора Центра за предшколско васпитање и образовање, док ће Гордана Тешановић да задржи функцију директора Дома здравља Бањалука.

 

Јавне установе

Директор Градске развојне агенције Ненад Рачић добио још један мандат  

Недељко Милаковић на челу “Градског гробља” замијенио  Ђуру Црномарковића  

У Банском двору Милорад Петрић добио четврти директорски мандат  

На челу Спортског центра “Борик” остао Манојла Зрнић  

Директор Центра за развој и унапређење села и даље Миленко Шарић   

Туристичку организацију града Бањалука води Остоја Барашин 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана