Бањалука: Формирана скупштинска радна тијела града

Срна
Бањалука: Формирана скупштинска радна тијела града

Бањалука - Одборници Скупштине града Бањалука именовали су данас чланове осам скупштинских комисија, два одбора, те два савјета, чиме су и званично формирана радна тијела бањалучког парламента.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да формирање радних тијела омогућава даљи несметани рад Скупштине града Бањалука.

"На сву срећу све је било договорено, једногласно, није било међустраначких проблема. Све је подијељено по квотама учешћа странака у градској скупштини", рекао је Радојичић новинарима након треће сједнице Скупштине града Бањалука.

Он је нагласио да би већ наредне седмице могла бити одржана наредна сједница Скупштине града, а да би приједлог буџета града за наредну годину требао бити разматран на сједници послије 25. децембра.

Када су у питању издвајања за културу у Бањалуци, Радојичић је рекао да град уредно измирује све своје обавезе, а да је нацртом буџета града за наредну годину предвиђено једнако новца за културу као и ове године, иако је буџет оквирно мањи за десет милиона КМ.

"У сваком случају средства у буџету за културу не би требало да буду мања. Волио бих да буду и већа, али све ће завосити од реструктурисања дуга за идућу годину", рекао је Радојичић.

Члан Савјета за културу, одборник НДП-а у Скупштини града Мирна Савић-Бањац истакла је да је концепт развоја културе кључно питање када је у питању ова област у граду на Врбасу.

Одборник Уједињене Српске у Скупштини града Бањалуке Наталија Тривић истакла је да установе културне у Бањалуци не смију рачунати само на буџетска средства, него да се требају ослањати и на друге изворе финансирања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана