Бањалука: Драгојевићева ипак умјесто Ђурице

Весна Поповић
Бањалука: Драгојевићева ипак умјесто Ђурице

Бањалука - Скупштина града јуче је именовала Љубинку Драгојевић за вршиоца дужности начелника Одјељења за друштвене дјелатности умјесто Раденка Ђурице.

Иако је у протеклих неколико дана Миланко Малиновић био у првом плану за поменуту функцију и практично био први избор градоначелника Слободана Гаврановића до самог почетка засједања Скупштине предност је добила досадашњи стручни сарадник за науку и образовање.

Гаврановић је образложио да је током Скупштине измијенио одлуку јер је од Социјалистичке партије добио приједлог за именовање Драгојевићеве.

- Било је проблема у комуникацији и без конкретног  приједлога СП-а, којој ово мјесто према коалиционом споразуму припада. Био сам приморан некога да предложим Скупштини града. Пошто је Миленко Малиновић често мијењао начелника Раденка Ђурицу у његовом одсуству он је био логичан избор - објаснио је Гаврановић.

Скупштина је разријешила дужности и досадашњег начелника Одјељења за друштвене дјелатности Раденка Ђурицу и директора Градске развојне агенције (ЦИДЕА) Ненада Рачића који су прешли у Комисију за концесије РС. Одборници су усвојили одлуку о расписивању конкурса за новог директора ЦИДЕА.

Гаврановић није желио да каже кога ће именовати за в.д. директора ове агенције али како, се незванично могло чути    руководилац одсјека за развој у овој агенцији, Миленко Гемаљевић је најближи фотељи.

Након дуже расправе примједби одборника опозиције  прихваћен је и извјештај о раду Центра за предшколско васпитање и образовање за 2014/15. годину, као и програм рада ове установе за 2015/16. годину уз закључак да ће родитељима убудуће бити дозвољен већи увид у вези са процедуром уписа њихових малишана у вртиће.

Одговарајући на примједбе одборника опозиције да се велики број дјеце дуго налази на листама чекања док се други након кратког времена уписују в.д. директора Центра за предшколско образовање и васпитање Наташа Радуловић објаснила је да је један од разлога што су то жеље родитеља.

- Они желе да им дјеца иду у вртић гдје нема мјеста и она остају на листи чекања. Лакше би нам било када би родитељи рекли да желе да смјестите дјецу у било који вртић. Осим тога одређене категорије имају предност као дјеца из вишечланих породица, социјалних случајева и слично - навела је Радуловићева.

Дугови

Слободан Гаврановић изјавио је да су дугови корисника пословних простора у власништву града по основу ПДВ-а око милион КМ.

- Морамо редефинисати политику додјеле простора и ући у ревизију корисника да видимо ко их користи и колики су дугови - рекао је Гаврановић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана