Бањалука домаћин трке с препрекама „4Falcons“

ГС
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА- Бања Лука и тврђава Кастел ће 21. маја бити домаћин, досад невиђене трке са препрекама „4Falcons“ која се у Бањалуци, али и у цијелој Босни и Херцеговини, одржава први пут.

На овој трци један од учесника биће и градоначелник Драшко Станивуковић, који је рекао да је овај догађај нешто потпуно другачије и ново.

-У мору спортских догађаја који постоје у нашем граду, ово је нови спортски догађај, који ће бити посебан и спефицичан. Поносан сам да градимо једна нови бањалучки бренд, што ће наш град позиционирати на мапу, како спортских, тако и туристичких догађаја – поручио је градоначелник.

Додао је како ће ово заисгурно бити догађај који ће сви завољети.

-Са љубављу и радошћу ћу да будем дио ове трке, није битно на којем мјесту ћу завршити. Након трке, очекује нас и концерт популарне реп групе „Београдски синдикат“, који ће свакако дати један посебан печат и димензију овом дану – рекао је он.

Градоначелник Станивуковић је рекао да га посебно радује чињеница да већ сада број учесника прелази 300, те да је ово уједно и трка која се одржава на његов рођендан.

-Свој рођендан ћу прославити на овој трци. Поносан сам на организаторе, пред овим људима је перспектива и мноштво догађаја. Уз све то, овај догађај ћемо везати за надолазеће Свјетско првенство у рафтингу, али и Љето на Врбасу. Биће ово најљепше прољеће и најљепше љето у нашем граду – закључио је градоначелник.

Директор трке „4Falcons“, Дарко Савић, рекао је да је идеју за организацију ового догађаја добио учествујући на сличним тркама, како у региону, тако и у Европи.

-Ово је трка са препрекама, а многе овакве трке се већ организују у многим земљама. Ипак, оно што није виђено досада нигдје, јесте мјесто гдје се трка одржава, а то је наша тврђава Кастел. Ништа слично нема у региону, усудим се рећи и у Европи. Тврђава је идеана за један овакав догађај – поручио је Савић.

Додао је како трка није претјерано захтјевна, те да је посебно поносан на сегмент трке који ће бити одржан на води.

-У сарадњи са Александром Пастиром и Рафинг клубом „Кањон“ имаћемо дио трке на води, гдје ће учесници морати да претрчававају преко чамаца. Када говоримо о самој трци те дужини стазе, она износи  3 километра и 700 метара, са 42 препреке. – рекао је он.

Амбасадор трке, Вук Вукашиновић, поручио је да му је велика част што помаже организацији једног оваквог догађаја у Бањалуци.

-Ово је велика ствар за Бању Луку, све спортисте, рекреативце, спорт. Ово ће засигурно да достигне неки нови ниво. Овакав град, пун природе и зеленила, заслужује једну овакву причу – рекао је он.

Прва трка са препрекама „4Falcons“, биће одржана 21. маја на тврђави Кастел, а након тога, у вечерњим часовима, услиједиће концерт популарне реп групе „Београдски синдикат.“

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана