Бањалука: Дом здравља наставља са бесплатним превентивним прегледима грађана

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- За становнике бањалучких мјесних заједница Центар један и два и Булевар у наредна два дана биће настављени превентивни здравствени прегледи под називом "За твоје добро", потврђено је Срни у бањалучком Дому здравља.

Из ове здравствене установе позвали су суграђане из ових насеља да провјере своје здравствено стање и да се одазову на ове бесплатне прегледе који ће се обављати на Поликлиници.

Из Дома здравља истичу да ће се и при овим прегледима поштовати све епидемиолошке мјере које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Бањалучки Штаб за ванредне ситуације је 9. марта прошле године прекинуо акцију превентивних здравствених прегледа због епидемиолошке ситуације.

Циклус превентивних здравствених прегледа за становништво Бањалуке почео је 1. фебруара прошле године, а било је планирано да до 1. јуна прошле године прегледи на Поликлиници буду организовани за 18.000 становника мјесних заједница Центар један и два и Булевар.

До 7. марта прошле године у овој великој акцији превентивних здравствених прегледа становништва Бањалуке године прегледано је 1.654 становника и пружено 10.407 услуга.

Велика акција превентивних здравствених прегледа становништва Бањалуке под називом "За твоје добро" почела је 6. октобра 2019. године.

Ови бесплатни превентивни прегледи обухватају становништво од 18 до 70 година, а основни циљ ове акције је побољшање здравственог стања становништва кроз серију бесплатних превентивних здравствених прегледа, са фокусом на најризичнија или типична обољења – кардиоваскуларна и малигна.

Иницијатор акције је град Бањалука, који сноси и трошкове прегледа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана