Бањалука: Добили нове просторије за рад

Сања Амиџић
Бањалука: Добили нове просторије за рад

Бањалука - Савез организација и удружења ратних војних инвалида РС добио је нове просторије за рад у оквиру Центра за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида РС.

Предсједник Владе РС Жељка Цвијановић, која је јуче присуствовала освештању овог простора, рекла је да је са овим савезом у протеклом периоду имала изузетно добру сарадњу, те да јој је драго што је Влада помогла овој организацији да добије своје просторије.

- Нисмо ријешили све проблеме које смо планирали, али постоји обострано разумијевање да то није било ни могуће - казала је Цвијановићева. Додала је да су заједничким активностима Владе и Савеза опремили канцеларије, које ће у идућем периоду додатно бити побољшане.

- Ову популацију становништва настојали смо да укључимо и у оне активности које се односе на представљање РС у иностранству, да се зна шта ми то радимо, коме пишемо и какве ставове бранимо - рекла је Цвијановићева и додала да одговорна политика мора да разумије шта су ратни војни инвалиди дали за Српску и да своје институционално и људско понашање томе и прилагоди.

Предсједник Савеза организација и удружења ратних војних инвалида РС Драгомир Јанчић је рекао да је Влада са Жељком Цвијановић на челу дала знатан допринос у изградњи бољег и квалитетнијег стандарда ратних војних инвалида.

- У протекле двије године имали смо низ састанака на којима смо разговарали о многим пројектима, а један од њих је управо и усељење у овај простор, у који смо сада смјештени - казао је Јанчић.

Предсједник Предсједништва Савеза организација и удружења ратних војних инвалида РС Драган Врховац је казао да ће им овај простор бити додатна снага, која ће их покренути да у идућем периоду још више раде и дјелују.

- Претходних година боравили смо у изнајмљеним просторима, које смо плаћали, а сада имамо своје, што нам је додатни мотив за даљи рад - казао је Врховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана