Бањалука добија нову спортско-рекреативну зону од Градског до Зеленог моста

ГС
Бањалука добија нову спортско-рекреативну зону од Градског до Зеленог моста

БАЊАЛУКА - Бањалука добија нову спортско-рекреативну зону, која ће се протезати од Градског до Зеленог моста, а свечано отварање планирано је за сутра у 18.30 часова.

Како кажу из Градске управе присутне очекује сјајна забава код дајак пристаништа, журка на плажи уз освјежење, као и наступ ди-џеја и саксофонисте, Ђорђа Кујунџића, док ће кајакаши бити на води као додатна атракција.

"Спортско – рекреативна зона располагаће са много садржаја и атракција за све наше суграђане, те ће као таква бити богатија и за прву стијену за пењање, док ће демонстрацију и промоцију овог спорта урадити пењачки клуб 'Соло' и гимнастички клуб 'Спартак'", казали су они.

Са друге стране, како додају, сви заљубљеници за вјежбање у природи, као и гимнастичари, имаће прилику да тренирају на справама које су постављене у склопу нове теретане на отвореном, која се налази на овом потезу.

"Богат садржај припремљене је и за наше најмлађе суграђане, те ће тако они имати прилику да играју мали фудбал", навели су они.

Додају да је, код Зеленог моста, направљен први терен за рукомет у пијеску, који се може користити и за одбојку и за мали фудбал.

"На свечаном отварању биће присутни и рукометаши који ће од 19 часова одиграти утакмице у сарадњи са Рукометним клубом 'Борац'", истакли су они.

Додају да су на овом потезу постављена и два нова стола за стони тенис, а у потпуности је санирано игралиште за баскет, као и теретана.

"За атрактивнији одмор, рекреацију и потпуно уживање, постављене су и нове клупе, тушеви, уређено је шеталиште, трим стаза, те ће захваљујући овом садржају, овај простор добити душу и ново рухо, на радост свих наших суграђана и туриста", истакли су они и додали да на задовољство многих суграђана, али и туриста, Бањалука добија праву нову оазу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана