Бањалука добија нови кружни ток и парк са спомеником Твртку Котроманићу

ГС
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА – Представници Градске управе Бањалука саопштили су да је почела изградња кружне раскрснице између тврђаве Кастел и „Екватора“ , уз коју ће бити изграђен и модеран парк.

„Ово ће бити највећа кружна раскрсница и прелијепи парк, пети који градимо у овом мандату. У парку, који ће се налазити између тврђаве Кастел и књижаре 'Култура', биће постављен споменик српском владару Твртку Првом Котроманићу, трајно и са свим потребним дозволама. Ово ће бити  нова Бањалука“,  рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Он је навео да ће за само 45 дана бити завршена кружна раскрсница, а у наредним мјесецима и овај величанствени парк.

„Снови о Бањалуци као европском граду постају реалност“,  закључио је Станивуковић.

Саобраћај ће се кружно одвијати улицама Здравка Челара, Теодора Колокотрониса, Тржничка и Краља Петра Првог Карађорђевића.

Из Градске управе наводе да је ово једна од низа мјера и активности за побољшања одвијања саобраћаја у централној градској зони.

„У оквиру ових мјера у току је и изградња кружне раскрснице на укрштању улица Книнска - Булевар цара Душана. Наведени радови представљају почетак имплементације мјера на успостављању једносмјерног режима одвијања саобраћаја у центру града“, стоји у саопштењу, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана