Бањалука добија још једну дионицу новог шеталишта

ГС
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА- Бањалука ће ускоро добити још једну дионицу новог шеталишта уз Врбас на потезу од Зеленог моста до ресторана „Алибаба“.

Заједно са сарадницима, радове на овој локацији обишао је и градоначелник Драшко Станивуковић.

-Невјероватан је податак, да ћемо за само 17 дана спојити потез шеталишта уз Врбас од плаже „Рај“ код Зеленог моста до некадашњег ресторана „Алибаба“. Градимо дионицу шеталишта у дужини од једног километра које ће ускоро омогућити суграђанима да уз Врбас шетају од Градског моста па све до Шведске плаже. Након тога спајамо потез до плаже „Врућице“, а потом ћемо уредити и серпентине како би се одавде могло попети и до Бањ брда и новог видиковца. Радује ме ово јер 60 година ниједна градска администрација није улагала у уређење обала Врбаса, док је сада уређено неколико километара. Уз то смо урадили и више спортско-рекреативних зона уз Врбас – поручио је градоначелник.

Како је истакао, ново шеталиште биће изграђено и код Градског моста.

-Након што пређете Градски мост имаћете шеталиште уз тврђаву Кастел. Свакако план је да радимо и шеталиште на потезу од Градског до Венеција моста, како бисмо спојили потез до Ребровачког моста, одакле ће бити израђено шеталиште до највећег градског парка– рекао је Станивуковић.

Додао је да ће Бањалука свакако добити и колекторе.

-Радује ме што ћу остати упамћен као градоначелник, који је први уредио обале Врбаса, освијетлио Кастел, и који ће изградити колектор – закључио је он

Савјетница градоначелника Милада Шукало истакла је да ова градска администрација испуњава обећање и враћа Врбас Бањалучанима.

Финализујемо изградњу овог дијела шеталишта и ово ће бити једна мало другачија зона у односу на оне које смо имали раније. Ово мјесто ће красити већи број везова за дајак чамце, односно имаћемо већи број дајак пристаништа, чиме ће додатно популаризовати овај градски симбол – нагласила је Шукалова.

Додала је да ће ово свакако обогатити туристичку понуду Града, јер ће се туристи моћи провозати дајаком све од Кастела до некадашњег ресторана „Алибаба“, а потом отићи до Бањ брда, и са истог се спустити серпентинама поново на шеталиште уз Врбас.

- На овај начин ми стварамо нове градске зоне и нове разгледице Бањалуке – закључила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана