Бањалука: До 11.00 часова забрањено кретање млађима од 65 година, затворени парк и излетишта

Срна
Foto: В.Трипић

БАЊАЛУКА - Право да се крећу у Бањалуци јутрос од седам до 11 часова имају само лица старија од 65 година, као и они која морају да иду на посао или неодложне љекарске прегледе, како би било омогућено старијима да несметано обаве своје послове у предвиђеном времену, одлука је градског Штаба за ванредне ситуације.

Градоначелник Игор Радојичић рекао је у сриједу, 1. априла, након сједнице градског Штаба за ванредне ситуације, да ће у граду бити на снази општа забрана кретања у наведеном времену, осим за старије од 65 година, особе које су везане послом, имају неопходне здравствене потребе и за лица која су у функцији помоћи пензионерима.

Из Градске управе Бањалука појаснили су да од седам до 11 часова, када је уведено ограничење за сва друга лица осим за старије од 65 година, не требају потврде за оне који иду на посао.

- Аколико вас зауставе органи реда, потребно је само нагласити да сте кренули на посао - додали су из Градске управе.

У Бањалуци се од данас, према одлуци градског Штаба за ванредне ситуације, привремено затварају и градска излетишта да би се спријечило ширење вируса корона.

Поводом ове одлуке, Радојичић је рекао да се за викенд очекује лијепо вријеме и да се жели спријечити окупљање већег броја људи јер досадашњи апели нису услишени, те је позвао грађане да поштују све мјере које су усмјерене да би се заштитило здравље суграђана.

Привремено су затворени Парк "Младен Стојановић", Бањ брдо, теретане у природи и зелене површинеа обале ријеке Врбас око новог моста на мјесту некадашњег Зеленог моста.

Ови простори ће, како наводе из Градске управе, бити и физички ограђени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана