Бањалука: ДНС не даје бијанко подршку

Сања Амиџић
Бањалука: ДНС не даје бијанко подршку

Бањалука - Демократски народни савез (ДНС) остаје при свом ставу да ће због, како кажу, неодговорног рада Градске управе и несугласица са коалиционим партнерима у Скупштини града на идућој сједници, заказаној за 16. јун, подржати само документа од интереса за грађане.

Рекао је ово у петак на конференцији за новинаре потпредсједник Градског одбора ДНС-а и предсједник Скупштине града Будимир Балабан и додао да ће клуб одборника ове странке и даље инсистирати на реализацији пројеката из области инфраструктуре и запошљавања.

- Локална власт не чини много на стварању повољног окружења за инвестирање, чиме се блокирају нова радна мјеста, смањује локални буџет, што утиче на фондове и републички буџет - рекао је Балабан.

Каже да је Савез независних социјалдемократа (СНСД) стратешки партнер ДНС-а, али сматра да клуб одборника ове странке у градском парламенту не мора подржати оно што је лоше да би били дио владајуће коалиције.

- Како да подржимо извјештај о раду и програму рада "Топлане" када није реализован акциони план и низ одлука у вези са топлификационим системом које је усвојила Скупштина још лани - казао је Балабан.

Према његовим ријечима, проблем незапослености не може се ријешити партијским запошљавањем у јавном сектору.

- Таквим начином запошљавања ствара се компликованија администрација, више затворених предузећа и радњи, чиме се повећава број незапослених - рекао је Балабан.

Додаје да је изградња водовода и путева у приградском и сеоском подручју стала, а све то трпе грађани који су бирали ову власт.

- Прије избора питали смо грађане шта желе, рекли су - воду. Како сада да им кажемо: "Добићете воду, али за сто година". Сваке године изгради се по километар пута, када ћемо изградити саобраћајнице и повезати села са градом - казао је Балабан.

Замјеник шефа Клуба одборника СНСД-а Драшко Илић рекао је да владајућа коалиција на нивоу града треба у што краћем року да уреди своје односе јер овакво стање не доноси добро ниједној страни.

- Градоначелник Слободан Гаврановић, предсједник Скупштине града Будимир Балабан и остали одборници из владајуће коалиције треба да заједно ријешимо настале несугласице и да сви радимо у интересу грађана, а не да се декларишемо како неко ради за, а неко против свога града и људи - поручио је Илић.

Тематска сједница

Будимир Балабан је казао да је коалиционом партнеру, Савезу независних социјалдемократа, замјерио што крајем прошле године није одржана тематска сједница с циљем бржег развоја града.

- Не слажемо се ни са цијеном комуналних услуга. Зашто су вода, струја и гријање скупљи за привреду у односу на друге кориснике? Оваквим начином покушава се купити социјални мир, а то није исправно - поручио је Балабан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана