Бањалука: Дневно око 650 захтјева за мјесечни борачки додатак

СРНА
Бањалука: Дневно око 650 захтјева за мјесечни борачки додатак

БАЊАЛУКА- У Градску управу Бањалука од понедјељка, 11. септембра, у просјеку је дневно примљено око 650 захтјева за остваривање права на мјесечни борачки додатак, речено је Срни у овој управи.

Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске најавило је да се ови захтјеви од 11. септембра подносе путем општинских/градских служби надлежних за послове борачко-инвалидске заштите према мјесту пребивалишта борца.

Из Градске управе наводе да је због огромног интересовања грађана, а како се не би стварале додатне гужве и да би се смањило вријеме чекања, повећан број извршилаца за пријем и обраду ових захтјева у Пријемној канцеларији.

За сада Одјељење за борачко-инвалидску заштиту прима захтјеве за остваривање права на мјесечни борачки додатак у складу са инструкцијом из ресорног министарства, а поступање по захтјевима ће услиједити након што Министарство достави одговарајућу одлуку, односно уредбу.

Захтјев за остваривање права на мјесечни борачки додатак доступан је испред Пријемне канцеларије у приземљу зграде Градске управе, а попуњен са копијом текућег рачуна /уколико ће се исплата вршити путем текућег рачуна/ треба предати у Пријемну канцеларију.

"Из ресорног министарства су навели да захтјев за остваривање права на мјесечни борачки додатак могу да поднесу борци свих категорија - од прве до седме са навршених 45 година живота", појаснили су из Градске управе.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске упутило је 11. септембра свим локалним заједницама инструкцију за поступање у вези са прихватањем захтјева свих категорисаних бораца Војске Републике Српске за остваривање права на јединствени мјесечни борачки додатак.

Поводом извјештаја медија о припремама за исплату јединственог борачког додатка, из ресорног министарства је саопштено да се у инструкцији истиче да су надлежна одјељења у општинама и градовима обавезна да прихватају захтјеве свих бораца за остваривање права на јединствени мјесечни додатак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана