Бањалука: Дежурне службе на располагању грађанима 24 часа

Данијела Стоканић
Бањалука: Дежурне службе на располагању грађанима 24 часа

Бањалука - Градске дежурне службе неће се одмарати ни за вријеме божићних празника и Дана Републике, па ће ватрогасци, љекари, продавци и други грађанима бити на располагању током 24 часа.

У Дому здравља Бањалука истичу да ће и за вријеме божићних празника и Дана Републике радити према промијењеном распореду.

- Дежурни тимови Службе породичне медицине радиће у двије смјене, од седам до 20 часова, на Поликлиници и у Платоновој улици. У стоматолошкој амбуланти у Служби хитне медицинске помоћи један стоматолог дежураће 24 часа - рекла је портпарол Дома здравља Душица Станковић.

Она је додала да ће специјалистичке педијатријске амбуланте радити у првој смјени од седам до 14 часова у Поликлиници.

- Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику радиће 24 часа на Поликлиници и у Служби хитне медицинске помоћи - казала је Станковићева.

Према њеним ријечима, двије мобилне екипе Хитне помоћи учествоваће у санитетском обезбјеђењу прославе Дана Републике.

Сви којима током Божића затребају лијекови, моћи ће да их купе у апотеци "Први мај", која је уобичајено дежурна. Градски аутобуси возиће по празничном реду вожње или као недјељом.

Из ЦЈБ Бањалука поручују да ће и за предстојеће празнике предузети појачане мјере и радње из своје надлежности, како би спријечили извршење кривичних дјела, прекршаја и саобраћајних несрећа.

- Апелујемо на учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе и прилагођавају вожњу условима на коловозу. Поред тога, упозоравамо их да не управљају возилом под дејством алкохола - рекла је портпарол ЦЈБ Марија Маркановић.

Како нам је објаснио шеф Одсјека Цивилне заштите града Жељко Катић, за ватрогасце нема празника, за њих ће Божић бити као и сваки други радни дан.

- Појачан број ватрогасаца једино ће бити у петак, за вријеме прославе Дана Републике и то код Храма Христа Спаситеља, Банског двора и зграде Владе РС. Планирали смо да позовемо и људе из смјене која је слободна - рекао је Катић.

Током Божића и Дана Републике грађанима ће на услузи бити и већина драгстора у граду.

Када је ријеч о такси превозницима, већина њих ће и током Божића радити, али смањеним капацитетом, када ће возити без попуста.

Кафићи

Неограничено радно вријеме за кафиће и ресторане биће и на Божић, 7. јануара, и Православну нову годину, 13. на 14. јануар, док ће осталим данима радити један час дуже. На Дан Републике, 9. јануара, мимо одлуке о радном времену за предузећа и предузетнике који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност, могу да раде меснице и то од осам до 13 часова, цвјећаре од осам до 20 и продавнице мјешовите робе од осам до 12 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана