Бањалука чува сјећање на Веселина Маслешу

Срна
Бањалука чува сјећање на Веселина Маслешу

БАЊАЛУКА- Поводом 79 година од погибије Веселина Маслеше данас су у Бањалуци положени вијенци на спомен-плочу у центру града постављену на родној кући овог народног хероја.

Вијенце у част хероја Народноослободилачке борбе положили су градоначелник Драшко Станивуковић и предсједник Градског одбора СУБНОР-а Владимир Ђуран. Градоначелник Бањалуке рекао је да је поносан јер је овај град "био на правим линијама антифашистичке борбе", показавши у најтежим временима своју храброст и одважност, саопштено је из Градске управе.

"Такође сам поносан на Бањалуку која чува сјећање и присјећа се хероја који су положили своје животе за слободу. Револуционар, борац за слободу, књижевник, новинар, херој – све ове ријечи саткане су у једну личност - личност Веселина Маслеше, што је сасвим довољно да схватимо колика је његова величина", рекао је градоначелник Бањалуке. О

н је поручио да ће дух Веселина Маслеше живјети кроз Бањалучане док год се буду присјећали овог хероја по којем и главно градско шеталиште носи име.

Предсједник Градског одбора СУБНОР-а Владимир Ђуран поручио је да је изразито поносан што су борци НОБ-а, али и њихови потомци данас одали почаст великом хероју, те додао да је веома важно заувијек чувати сјећање на оне људе који су донијели слободу.

Веселин Маслеша био је књижевник, новинар и револуционар, који се истакао својим говором на Првом засједању АВНОЈ-а у Бихаћу говорећи о народноослободилачкој борби и стварању Земаљског антифашистичког вијећа. Маслеша је настрадао 14. јуна 1943. као учесник НОБ-а, прелазећи ријеку Сутјеску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана