Бањалука: Биће тестирани сви који раде на касама у маркетима

Срна
Бањалука: Биће тестирани сви који раде на касама у маркетима

БАЊАЛУКА - Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић најавила је да ће радници, који раде на касама у већим тржним центрима, од суботе, 18. априла, бити тестирани на вирус корона.

- Тестирање радника на касама почећемо у суботу, те наставити од понедјељка и уторка по устаљеном распореду - рекла је Тодоровићева након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

Она је навела да је по налогу министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића издат налог да буду тестирани и сви пацијенти који буду прегледани у амбуланти за акутне респираторне инфекције.

- Министар је тражио и да се тестирају сви здравствени радници који су били у високом ризику да се заразе вирусом корона, а осим њих тестираће се и сви његоватељи који раде у домовима за смјештај лица - рекла је Тодоровићева.

Она је истакла да су у Дому здравља укупно регистрована 282 пацијента позитивна на вирус корона, док је у протекла 24 часа примљено 30 пацијената са акутним респираторним инфекцијама.

- С обзиром да нам предстоји вријеме празника, дежурне службе биће амбуланте у Улици владике Платона и у Поликлинци, а тимови породичне медицине ће дежурати сва четири дана празника - рекла је Тодоровићева.

Она је додала да ће радити и амбуланта за акутне респираторне инфекције у десном дијелу Поликлинике, док ће Педијатрија радити у петак, суботу и понедјељак, 17, 18. и 20. априла.

- У недјељу, 19. априла, тимови породичне медицине прегледаће педијатријску популацију, а Служба хитне медицинске помоћи ради 24 часа по уобичајеном режиму рада и у оквиру ње ће радити и хитна стоматолошка амбуланта и хитна лабораторија -рекла је Тодоровићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана