Бањалука: Бесплатни родни листови за матуранте и првачиће

Srna
Бањалука: Бесплатни родни листови за матуранте и првачиће

БАЊАЛУКА - Град Бањалука ће и ове године бесплатно издавати изводе из матичних књига рођених за ученике завршних разреда основних и средњих школа који су рођени у Бањалуци, саопштено је из Градске управе.

Бесплатне родне листове добиће и будући првачићи, што искључује потребу да родитељи самоиницијативно долазе у Градску управу ради прибављања овог документа, наводи се у саопштењу.

Из градског Одјељења за општу управу наводе да школе у Градску управу треба да доставе коначне спискове првачића, када се за то стекну услови.

Ради информисања родитеља, одговорни у свим основним школама упућени су да обавјештење о провођењу ове акције истакну на видно мјесто на улазима школа, наглашавајући, да нема потребе да родитељи иду појединачно матичарима ради прибављања извода из књига рођених у вези са уписом матураната и првачића, кажу у овом одјељењу.

“Актуелна дешавања са затварањем школа до краја марта, сигурно ће имати рефлексију и на дужину овогодишње акције, превасходно зато што спискови ученика док школе не раде не могу бити израђени и достављени у Градску управу”, додаје се у саопштењу.

У надлежним одјељењима истичу да ће истрајати у настојању да до краја школске године за матуранте бањалучких основних и средњих школа обезбиједи изводе из матичних књига рођених ради уписа на виши степен образовања, а за првачиће до рокова утврђених за упис у основну школу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана