Бањалука: Бесплатан превоз у најлуђој ноћи

Данијела Стоканић
Бањалука: Бесплатан превоз у најлуђој ноћи

Бањалука - Поводом дочека Дјечије и Међународне нове године на Тргу Крајине сутра ће у два наврата бити обустављен саобраћај у улици Краља Петра Првог Карађорђевића, док ће градски превоз на појединим линијама бити и бесплатан.

Наиме, како су нам објаснили у Градској управи, саобраћај ће бити обустављен у главној улици на дијелу од улице Марије Бурсаћ до улице Вука Караџића у периоду од 11 до 13 часова и од 19 до два часа послије поноћи.

- За вријеме обуставе саобраћаја, на линијама јавног превоза путника који саобраћају поменутом трасом извршиће се преусмјеравање аутобуса на Булевар цара Душана, те улице Книнску, Видовданску и Вука Караџића - поручили су из Градске управе.

Додали су да ће грађани током новогодишње ноћи моћи бесплатно да користе јавни градски превоз.

- Бесплатан превоз биће обезбијеђен на "Аутопревозовој" линији број 13А Центар - Залужани, од 22.30 до 5.30 часова, сваких 60 минута - казали су из Градске управе.

Путници ће бесплатно моћи да се возе и у градским аутобусима "Бочац турса" на линији три Центар - Врбања - Зелени вир, од 22.50 до четири часа ујутро 1. јануара и то сваких 60 минута. Поред тога, на линији шест Аутобуска станица - Лауш - Сарачица, од 22.50 до 4.50 часова, сваких 30 минута, затим на линији осам Аутобуска станица - Лијева Новоселија, од 23 до пет часова, сваких 60 минута.

На линији 13б Ново гробље - Лазарево бесплатан превоз ће бити од 22 до пет часова, сваких 70 минута, те на линији 14 Старчевица - Центар - Старчевица, којом саобраћа "Централ компани", од 23 до пет часова, сваких 30 минута. Превозник "Павловић-турс" за своје суграђане бесплатан превоз обезбиједио је на линији један Мађир - Ортопедија - Нова болница од 23.15 до 4.30, сваких 35 минута, затим на линији 13П Обилићево - Петрићевац од 23 до пет часова, сваких 60 минута и 19 Српски Милановац - Центар - Српски Милановац, од 22.15 до 4.15, сваких 60 минута.

Током новогодишње ноћи грађанима ће за куповину мјешовите робе бити доступни драгстори. Угоститељске радње немају ограничење. На Тргу Крајине биће организован дочек Нове године, а све присутне ће забављати група "Балкан експрес", Дадо Глишић и бенд, а наступиће и млада бањалучка поп-рок група "Наир".

Дежурне службе

За вријеме дочека Нове године, екипа ватрогасаца ће бити концентрисана на Тргу Крајине, те ће бити појачан број ватрогасаца током извођења ватромета. Полиција ће током предстојећих празника појачати патроле у свим дијеловима града како би били сигурни да ће све проћи у најбољем реду. Радно ће бити и за Службу хитне помоћи и апотеку "1. мај", које ће радити 24 часа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана