Бањалука: Асфалтиран пут до зграда у улици Деспота Стефана у насељу Лазарево

Срна
Бањалука: Асфалтиран пут до зграда у улици Деспота Стефана у насељу Лазарево

БАЊАЛУКА - Асфалитрање приступне саобраћајнице са пјешачким површинама и паркинзима за потребе стамбених објеката у дијелу бањалучке Улице Деспота Стефана Лазаревића, почело је данас, саопштено је из Градске управе.

Из Одјељења за саобраћај и путеве истичу да ови радови у бањалучком насељу Лазарево раније нису урађени због банкрота инвеститора.

У саопштењу се наводи да су макадамски пут и зелена површина приведени намјени, односно стављени у употребу постојећим стамбеним зградама, што ће олакшати живот станарима. Осим приступних саобраћајница и 42 паркинг мјеста, изграђена је оборинска и дио фекалне канализације, као и нова расвјета.

Из Градске управе наводе да је Град издвојио нешто више од 200.000 КМ за рјешење овог вишегодишњег проблема станара неколико стамбених зграда у том дијелу насеља Лазарево.

Ту неизграђену инфраструктуру је, према ранијем уговору са Градом, требало да обезбиједи инвеститор, међутим, он је банкротирао, а станари су се у међувремену уселили у зграде.

Прошле године, такође средствима из градског буџета, изграђена је и фекална канализација коју је, такође, требало да уради инвеститор који је градио те зграде.

Истовремено, биће настављено и рјешавање имовинских проблема на околним приватним парцелама, како би цјелокупна инфраструктура била изграђена у складу са регулационим планом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана