Бањалучко студентско позориште ускоро у новом руху

Јасмина Перишић
Бањалучко студентско позориште ускоро у новом руху

Бањалука - Почетак реконструкције Бањалучког студентског позоришта јуче су озваничили градоначелник Слободан Гаврановић и предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић укључењем расвјете на улазу у ово позориште.

Гаврановић је рекао да Бањалучко студентско позориште, које се налази у улици Веселина Маслаше бр. 20, деценијама чека своје просторије.

- Прошле године смо припремали техничку документацију и ове године крећемо са радом. Град је обезбиједио 284.000 КМ за трошкове грађевинских радова. Увелико радимо на обезбјеђивању додатних 150.000 КМ, које ће бити потребне за опрему којом ће се позориште намјестити - рекао је Гаврановић. Према његовим ријечима, предузеће "Тектон" д.о.о., које изводи радове на реконструкцији овог позоришта, ново рухо просторијама објекта даће у року од 120 дана. Простор од око 150 квадратних метара биће намијењен за умјетничку, техничку и оперативну припрему, продукцију и извођење позоришних представа.

Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић, као један од великих љубитеља позоришне сцене, рекао је да му је драго што је испоштован договор из 2012. године, када је глумцима обећана обнова овог позоришта.

- И поред тога што у овој години нема довољно средстава, култура у Бањалуци врло интензивно живи. Кад је ријеч о позоришној сцени и у студентском граду, у павиљону који се гради биће изграђена једна сцена за студенте Академије умјетности - рекао је Радојичић и додао да позоришни живот добија боље услове за рад.

Директор Студентског позоришта Горан Јокић захвалио је Градској управи на издвојеним средствима за реконструкцију у  име стотињак активних чланова овог позоришта.

- Годишње одиграмо око 70 представа, а наступамо и на бројним фестивалима. Очекује нас 22. октобра наступ на фестивалу у Печују - рекао је Јокић и најавио да ће у јулу у Бањалуци организовати Међународни фестивал који ће назвати "Кестенбург".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана