Бањалучки „Водовод" најбољи на играма у Требињу

Г.С.
Бањалучки „Водовод" најбољи на играма у Требињу

Бањалучки Водовод освојио је прво мјесто, а самим тим и шампионски пехар на радно-спортским игама Водовода Републике Српске које су одржане у Требињу.

На играма је учествовало више од 300 радника из 19 предузећа из цијеле Републике Српске, а такмичили су се у стоном тенису, шаху, стрељаштву, пикаду, радној дисциплини, повлачењу конопца,  фудбалу и баскету.

Бањалучани су до злата најприје дошли у стоном тенису за даме. Екипа одабрана, у саставу Александра Пешевски, Дајана Кукић и Наташа Гудало доминатним побједама се домогла шампионског пехара.

-Ми смо након стопостотног учинка у групној фази и три побједе, у полуфиналу савладале екипу „Водовода" Власеница,  а у финалу савладале екипу Лакташа, и освојиле смо прво мјесто. Иако на оваквим такмичењима побједа није императив, ипак је  заиста лијепо, када се након фер и коректних такмичења и љепог дружења кући вратите као побједник, казала је Наташа Гудало, изразивши наду да ће исти резултат поновити и догодине.

До злата је, више него убједљиво дошао и мушки стонотениски тим у саставу Небојша Петровић, Данијел Ковачевић и Зоран Анушић, који је поновио да је постала већ устаљена пракса освајања шампионског пехара на такмичењу у стоном тенису за мушкарце.

-По неписаном правилу, узимамо злато на такмичењима у стоном тенису. Ово такмичење је било боље од претходних. Екипе се појачавају, конкуренција је све боља. У групној фази смо прошли Приједор и Требиње, били смо први, у полуфиналу смо савладали Пале, све смо добили са 3-0. Једноставно доминација, казао је Анушић, који је на крају подигао и златни пехар у генералном поретку за мушкарце и шампионски пехар игара.

Бањалучки шахисти су на играма у Требињу освојили сребну медаљу. Мало је недостајало да се понови резултат из претходних година, када су Бањалучани били неприкосновени, казао је, након финалног сусрета, Драган Крошњар.

-Мало нам је недостајало да побиједимо, Лакташи су иначе лошија екипа од нас, али ево сада им се посрећило. Ради се у ствари о јеедном великом дружењу, овдје је деветнаест Водовода из цијеле Републике Срспке и велико је задовољство учествовати на једној оваквој спортској смотри, рекао је Крошњар. Треће мјесту у шаху освојила је екипа из Власенице.

Чак три бронзане медаље освојили су Бањалучани у Требињу. Прва у радној дисциплини, друга у пикаду и трећа у повлачењу конопца.

-Било је одлично. Дружење је било на завидном нивоу, што је по мом мишљењу најважније на оваквим дешавањима. Освојили смо треће мјесто, ми смо презадовољни, а идуће године, ће надам се резултат бити још и бољи, рекла је Гордана Кнежевић, која је на тамичењу у пикаду поједнично освојила највише бодова. Прво мјесто у екипном пласману, освојио је тим из Требиња, друго Србац, а Бањалучани су на крају освојили  бронзу.

-Освојили смо треће мјесто. Предвиђени дио смо завршили за мислим три минута и двадесет секунди. Бољи од нас су били Котор Варош и Прњавор. Мислим да је и ово доста добар резултат, рекао је на крају Александар Лукајић из бањалучког Водовода, након такмичења у радној дисциплини.

Трећу бронзу, бањалучки Водовод освојио је у повлачењу конопца. Злата се домогла екипа из Пала, а сребро је остало у Требињу.

Бањалучки екипа у баскету била је четврта. Шампионски пехар отишао је у Приједор. Управо Приједорчани били су најбољи и у фудбалу. Бањалучани су и у фудбалу на крају били четврти. У стрељаштву мушкарци су били седми, док су даме завршиле на шестој позицији. У овој дисциплини побједу су упуцали Власеничани и Приједорчанке. 

-Лијепо је било ова три дана, људи су се дружили, а пошто смо ми предузеће које послује на више организационих  јединица, то је била прилика да се ми између себе боље упознамо, а да и упознамо колеге који се баве истим пословима у цијелој Републици Српској. На крају, морам рећи да је овај резултат гдје је Бањалука освојила прво мјесто дошао као плод фине организације и дружења. Најбитније је било да није било већих повреда, рекао је Вјекослав Субић, предсједник синидкалне организације бањалучког „Водовода".

-Кажу важно је учествовати али је јако лијеп осјећај, када се поред тога и побиједи. Бањалучки „Водовод" је ове године побједник и у мушкој и у женској конкуренцији, и у генералном пласамну, тако да смо на крају заиста остварили сјајан резултат. Желим да искористим прилику да честитам нашим запосленим радницима на активном учешћу, у жељи за побједом, у коректном такмичењу, ове године нас је мало спортска срећа напустила, морали смо да се ослонимо искључиво на знање, али без обзира на све успјели смо да остваримо одличан резултат, рекао је на крају Предраг Дудуковић директор ЈП „Водовод" а.д. Бањалука.

Радно спортске игре одржане су у комплексу Град Сунца, у Требињу, а трајале су три дана, преноси Елта ТВ

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана