Бањалучки "Водовод" најавио нове редукције воде

Срна
Бањалучки "Водовод" најавио нове редукције воде

БАЊАЛУКА - Бањалучки "Водовод" најавио је данас нове редукције због нерационалне потрошње воде, због чега ће свако друго вече бити затварани цјевоводи према Крминама и Агином Селу како би се преусмјерила одређена количина воде према Љубачеву, Јаворанима и Мемићима.

Редукције су најављене свако друго вече од 22.00 часа у цјевоводима према Крминама и Агином Селу и трајаће до сутрадан у 12.00 часова.

У Пискавици и Поткозарју свако вече од 18.00 часова до 7.00 ујутро, а у Слатини свако вече од 20.00 до 8.00 часова сутрадан", наведено је у саопштењу.

Из овог комуналног предузећа су напоменули да неће сви у исто вријеме остати без воде, нити ће је сви у исто вријеме добити, што ће бити условљено брзином пражењења и пуњења система.

"Пошто претходни апели нису уродили плодом, резервоари Туњице један и два, Рамићи и Пријаковци, уколико се хитно не почне с рационалном потрошњом, могу издржати до вечерас", наводе из "Водовода".

У саопштењу се наводи да потрошачи у вишим зонама већ осјећају посљедице нерационалне потрошње у виду слабог притиска у рубним подручјим града као што су Јаблан и Буковица.

Насеља Доња Кола и Рекавице такође морају да поведу рачуна о потрошњи.

"Жељели бисмо још једном да вам скренемо пажњу на то да сви морамо бити одговорни и солидарни ако желимо не само да редукције престану, него и да избјегнемо гори сценарио. Зато вас молимо - трошите воду само за потребе домаћинства и хигијене", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана