Бањалучки витезови на фестивалу у Манасији

Срна
Фестивал витештва на Кастелу
Foto: Архива | Фестивал витештва на Кастелу

БАЊАЛУКА - Туристичка организација Републике Српске (ТОРС) и Витешки ред "Чувари копља Светог Георгија" из Бањалуке учествоваће на највећем витешком фестивалу у Европи, који се предстојећег викенда одржава у комплексу манастира Манасија у Србији.

Домаћини фестивала "Џаст аут" (Just Out) су витезови из Србије "Бели орлови", а ове године учешће на фестивалу су узели витезови из више од 20 земаља, међу којима су Бугарска, Чешка, Француска, Турска, Данска, Мађарска, Хрватска, Румунија, Норвешка, Израел, Јапан, Русија, Грчка, Белгија, Швајцарска, Индија, Црна Гора и друге.

Витешки фестивал се одржава од 27. до 29. августа у манастиру Манасија у знак сјећања на 600 година од када је Деспот Стефан Лазаревић саградио једно од најљепших средњевијековних здања, саопштено је из ТОРС-а.

Туристичка организација Српске ће на овом изузетно значајном међународном догађају имати прилику да на самосталном изложбеном простору представи туристичку понуду и услуге, посебно истичући понуду за предстојећу јесен и зиму.

На фестивалу ће се представити и Музеј Републике Српске приказивањем филма о 700 година старом мачу пронађеном у ријеци Врбас у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана