Бањалучки таксисти прекинули праксу дугу 11 година: Поскупљење горива укинуло попуст “на позив”

Александра Тодоровић
Бањалучки таксисти прекинули праксу дугу 11 година: Поскупљење горива укинуло попуст “на позив”

БАЊАЛУКА - Поскупљење горива и резервних дијелова за аутомобиле приморале су таксисте да укину попуст “на позив” и тако прекину праксу дугу 11 година.

Потврдио је ово за “Глас Српске” предсједник Удружења “Бањалучки такси” Драган Пуришић и додао да су цијене њихових услуга остале непромијењене.

- Укинули смо попуст “на позив” који је до сада био на снази, али цијена је остала иста, односно двије марке по старту и 1,5 КМ по пређеном километру. Осим поскупљења горива и ауто-дијелова, многе колеге имају дотрајала возила па је куповина нових возила неминовност - казао је Пуришић.

Појаснио је да не планирају уводити још новина, али и да се цијена услуга неће повећавати.

Истакао је да су два такси удружења путницима до сада давала 20 одсто попуста, док су сва остала имала 10 одсто попуста на позив.

Пуришић наглашава да је тренутно стање враћено у предпандемијске оквире.

- У јулу и августу остварили смо одличне резултате пословања. Разлог томе је што ове године велики број суграђана није ишао на љетовање те су остали у граду и користили наше услуге - потврдио је Пуришић

Нагласио је да су их позитивно изненадили остварени резултати у љетним мјесецима те се нада да ће таксистима додатни извор прихода бити и у октобру, када факултети почињу са радом и оживи студентски град.

- Највеће приходе смо остварили од људи који живе и раде у иностранству, а годишњи одмор су провели у Бањалуци. Они су највише користили наше услуге на градским релацијама - рекао је Пуришић.

Истакао је да је велики број његових колега у дуговима због тешког ударца који је са собом донијела пандемија проузрокована вирусом корона, јер један период такси служба уопште није радила.

- Влада Српске нам је изашла у сусрет и рекла да неће бити камата на те неплаћене обавезе које су се нагомилале у периоду пандемије. Ако би стање са путницима и поласцима остало као сада, таксисти би могли да нормално отплаћују своје обавезе - нагласио је Пуришић.

Корисници

Бањалучанка Маја С. која скоро свакодневно користи такси услуге, пожалила се екипи “Гласа Српске”, јер је укинут попуст “на позив” и рекла да ће од сада морати наћи алтернативни начин за одлазак на посао.

- Често се сусрећем са проблемом да нема возила или их морам дуго чекати. Разумијем да је ово био тежак период за таксисте, али није ни за нас остале било ништа лакше. Планирам ускоро полагати возачки испит, а до тада ћу на посао ићи аутобусом - казала је ова Бањалучанка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана