Бањалучки таксисти најавили повећање цијена услуга: Километар поскупљује за 0,20 КМ

Јелена Танацковић
Бањалучки таксисти најавили повећање цијена услуга: Километар поскупљује за 0,20 КМ

БАЊАЛУКА - Поскупљење горива и резервних дијелова за аутомобиле приморале су бањалучке таксисте да повећају цијене услуга, па ће тако вожња по километру умјесто досадашњих 1,5 КМ, коштати 1,7 КМ.

Потврдио је ово за “Глас Српске” предсједник Удружења “Бањалучки такси” Драган Пуришић и додао да су такси удружења на недавном састанку заузели једногласан став у вези са поскупљењима.

- Донијели смо одлуку да ће стартна цијена остати иста, двије КМ, док ће по пређеном километру износити 1,7 КМ са 1,5 КМ. Цијена тзв. чекања по сату била је 15 КМ, а сада ће износити 25 КМ - казао је Пуришић.

Објаснио је да ово ипак није коначни став, јер се цијене на бензинским пумпама сваки дан мијењају.

- Нисам сигуран да ће овај став по питању цијене бити коначан - рекао је Пуришић.

Предсједник Удружења “Мобил такси” Милован Тришић рекао је за “Глас Српске” да је ово поскупљење минимално.

- Највише поскупљење наших услуга биће десет одсто, што је довољно само да се апсорбује разлика у цијени горива. Не исплати се више пословати са постојећим цијенама. С друге стране, не можемо ићи са неким великим поскупљењима, јер су плате и пензије заиста мале - нагласио је Тришић за “Глас Српске”.

Таксиста који није желио да му објавимо име, казао је да када урачуна трошкове горива и одржавања возила, на крају дана му не остане ништа.

- Буквално сам на нули или око нуле, јер су велики трошкови одржавања аутомобила. Поскупјели су резервни дијелови тако да нам је једино остало да повећамо цијене услуга - рекао је овај таксиста.

Бањалучанка Анђела Т, која често користи такси, каже да ће јој најављено поскупљење бити нови удар по новчанику.

- Студент сам, а у посљедње вријеме повећани су сви трошкови. Тако да ако дође до поскупљења такси превоза вјероватно ћу да набавим бицикл или да користим јавни превоз - рекла је Анђела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана