Бањалучки средњошколци у Новом Саду изводе хуманитарну академију

СРНА
Foto: СРНА

ШАМАЦ - Ученици бањалучке Техничке школе ће у суботу, 30. априла у Новом Саду извести хуманитарну академију "Суза Косова", с циљем прикупљања средстава за опремање Дневног центра "Подржи ме-9.јануар" у Косовској Митровици, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Академија ће бити изведена у Културној станици "Барка" у Новом Саду с почетком у 19.00 часова, а подразумијева драмски дио, рецитације, пригодне текстове и музичке дијелове посвећене Косову и Метохији.

Ова хуманитарна академија је до сада неколико пута била изведена у Бањалуци, те ће на иницијативу бањалучког Одбора и у организицији Удружења "Видовдан" и још неколико новосадских удружења бити изведена и у Новом Саду.

"Позивамо све хумане људе из Новог Сада, Крајишнике и са Косова и Метохије да дођу на хуманитарну академију `Суза Косова`", рекао је Арлов.

Арлов је навео да ће сав приход прикупљен на хуманитарној академији бити усмјерен за опремање Дневног центра "Подржи ме-9.јануар", који је изграђен на иницијативу бањалучког Одбора за дјецу и младе с потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" у Косовској Митровици.

"Ученици бањалучке Техничке школе боравиће у дводневној посјети Новом Саду под покровитељством Града Бањалука, што им је награда за труд и културни рад у припремању ове академије, пуне емоција и патриотизма. Радује нас што тако млади људи, од којих многи нису ни пунољетни, снажно осјећају потребу и сазнање да нас је све повезало Косово и Метохија", наглашава Арлов.

Он је напоменуо да су ученици из Бањалуке први средњошколци који желе организовано, преко Одбора и уопште, да посјете српске светиње на Косову и Метохији и тако проведу матурску екскурзију. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана