Бањалучки средњошколци написали 847 љубавних писама

ГС
Foto: НН

БАЊАЛУКА - Поводом Дана заљубљених, Медицинска школа у Бањалуци одржава низ традиционалних активности, а неке од њих су слање љубавних писама и у друге школе.

Како за "Независне новине" каже Николина Милишић, координаторка практичне наставе, пошто је данас дан којим се прославља љубав исти ће се обиљежити и у просторијама ове школе.

Како додаје сваке године ученици Медицинске школе имају прилику да унутар школе пошаљу некоме љубавно писмо, а ове године Савјет ученика је одлучио да у акцију укључи још шест средњих школа.

Позиву су се одазвале Грађевинска, Економска, Пољопривредна, Електротехничка школа, Гимназија, Апеирон и Католички школски центар.

"Одзив на акцију је већи од очекиваног", нагласила је она, те додала да је написано око 847 писама.

"Писма уручујемо ученицима данас, на Дан заљубљених и очекујемо позитивне реакције", каже она.

Додаје да само писање писама и сам Дан заљубљених у школи је испраћен са великим усхићењем.

Поред писања имали су још двије активности.

"Једна активност је била за наставнике. Имали смо 13. фебруара посјету Центра за ментално здравље, а том приликом су одржали предавања:  'Колико је важно да освјестимо то што осјећамо и како спознати сопствене вриједности'", навела је Милишићева.

Циљ овог предавања, како каже био је како завољети себе.

"Такође је одржано предавање за ученике, које организује вјероучитељ православне вјеронауке на тему тему 'Како вољети ближњег свог'", истакла је она.

Организатор ове акције је Савјет ученика Медицинске школе Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана