Бањалучки превозници: Од септембра нема повлаштених карата, сви ће плаћати пуну цијену

NN
Бањалучки превозници: Од септембра нема повлаштених карата, сви ће плаћати пуну цијену

БАЊАЛУКА - Превозници у Бањалуци најавили су да од септембра неће издавати мјесечне карте по повлаштеним цијенама, јер, како истичу, градска скупштина није усвојила одлуку којом се то дефинише за период од сљедећег мјесеца, што је први проблем, а други је то што град има дуговања према превозницима за претходне мјесеце.

Превозници подсјећају да су право на повлаштене цијене карата имали пензионери, студенти и средњошколци из вишечланих породица, те још неколико категорија становништва, али то од септембра, па до даљњег, неће важити.

У Удружењу превозника који врше градски и приградски саобраћај у граду Бањалука поручују да су "и поред огромне кооперативности и разумијевања доведени у веома тешко стање".

"Још увијек нису уплаћене обавезе Града према превозницима у градском и приградском саобраћају за извршену услугу превоза одређених група грађана за које је обавезу плаћања преузео Град од мјесеца априла", навели су из овог удружења.

С друге стране, како додају, суочавају се са поновним растом цијене горива и недостатком радне снаге, свакодневним повећањем трошкова због повећаног ангажовања људства и возила због пресједања на неким трасама и линијама.

"С обзиром да је Скупштина Града одбила одлуку којом би се регулисало плаћање фактура и обавеза према нама, присиљени смо да обавјестимо јавност и грађане да ћемо из тог разлога од 1. септембра укинути све повластице које смо давали тим групама, а које је требао да плаћа Град. Путници ће до даљњег плаћати пуну цијену како је то регулисано Уговором и Цјеновником", наводе превозници у саопштењу које су доставили "Независним новинама".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана