Бањалучки пензионери и даље чекају обећаних 100 марака

Јелена Танацковић
Бањалучки пензионери и даље чекају обећаних 100 марака

БАЊАЛУКА - Више од 42.000 бањалучких пензионера и даље чека да им буде исплаћено обећаних 100 КМ, односно да буде испоштована одлука Скупштине града којом је ово предвиђено, док им из Градске управе поручују да ће одговорити на њихове захтјеве уколико буду реални.

Предсједник Удружења пензионера града Бањалука Зоран Улетиловић рекао је за “Глас Српске” да још није дошло до састанка са градоначелником Драшком Станивуковићем, иако је прошло десет дана откако су запријетили протестима.

- Послали смо званичан допис кабинету градоначелника, међутим, никакав одговор још нисмо добили. Уколико нас не позову на разговор, пензионери ће да одлуче о даљим корацима у вези са протестима - рекао је Улетиловић.

Улетиловић истиче да је 100 КМ одавно изгубило на вриједности, јер је одлука о једнократној помоћи пензионерима усвојена почетком ове године.

- С обзиром на раст цијена и инфлацију која се дешава новац се изгубио, то је сада мање, а поготово за пензионере са најнижим примањима којих има око 1.800. Морамо да узмемо у обзир и оне који имају пензију 290 КМ, а то је 4.000 пензионера на подручју Бањалуке - рекао је Улетиловић.

Додаје да пензионерима овај новац значи много, јер поједини пензионери имају мјесечна примања од 242 до 296 КМ. Градски менаџер Бојан Кресојевић рекао је за “Глас Српске” да ће до састанка између пензионера и представника Градске управе доћи у уторак.

- Мислим да је ово све злоупотреба пензионерске популације на начин како је све СНСД представио и радио. Не могу говорити унапријед о проблемима, али вјероватно ћемо разговарати са представницима пензионера и видјети да ли су захтјеви реални, јер све до сада што је урађено није прихватљиво - рекао је Кресојевић.

Кресојевић је поновио да није реално да град помаже “Електропривреди Републике Српске”, јер је у буџету града предвиђена помоћ најстаријој популацији у виду гранта овом јавном предузећу.

- Све је смишљено и урађено како би се градоначелник Бањалуке искључио из овог проблема. Мислим да ови потези говоре о непоштовању достојанства пензионера - рекао је Кресојевић.

Он је додао да ће Градска управа урадити све што буду могли за најстарију популацију Бањалуке.

Стрпљење

Најстарији становници Бањалуке девет мјесеци стрпљиво чекају изгласану помоћ.

- Градоначелник Драшко Станивуковић раније је говорио да тражи модалитете како да се испоштује ова одлука градске Скупштине, а пензионери помоћ чекају већ девет мјесеци - рекао је предсједник градског Удружења пензионера Зоран Улетиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана